Vind jij je eigen haarkleur niet (meer) mooi? Of wil je eens iets nieuws proberen? Dan kun jij je haar verven. Je denkt misschien dat je hiervoor naar de kapper moet, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk prima zelf je haar verven. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij dit handige stappenplan opgesteld.

Stap 1: kies de juiste haarverf

Wie op zoek gaat naar haarverf, ontdekt al snel dat er talloze mogelijkheden zijn. Zo kun jij je haar in ontzettend veel kleuren verven. Kies niet lukraak een kleur uit, maar baseer je keuze op je eigen haarkleur. Een haarverf die maximaal twee tinten lichter of donkerder is, heeft de voorkeur. Dit is zeker het geval als je voor het eerst zelf je haar verft.

Stap 2: haal alle benodigdheden in huis

Als je de juiste haarkleur gevonden hebt, kun je nog niet direct beginnen met verven. Je hebt namelijk ook nog een aantal hulpmiddelen nodig. Een mengbakje, kwastje, kam, haarklemmen en handschoenen zijn bijvoorbeeld onmisbaar. Heb je dit nog niet allemaal in huis? Bestel deze dan bij de online kappersgroothandel Haibu. Hier vind je alles wat je nodig hebt om zelf je haar te verven, waardoor je veel tijd bespaart.

Stap 3: bereid de verf voor

Heb je zowel de verf als de benodigdheden in huis? Dan ben je klaar om je haar te verven. Zodra je oude kleren aan hebt, kun je beginnen met het voorbereiden van de verf. De manier waarop je dit doet, kan per haarverf verschillen. Daarom raden wij je aan om de instructie goed door te lezen. Hierin wordt vaak stap voor stap uitgelegd hoe je de verf mengt. Wijk niet van de stappen af, want dat zorgt mogelijk voor problemen met de verf of de kleur.

Stap 4: verdeel je haar

Voordat je daadwerkelijk begint met verven, is het verstandig om je haar te verdelen. Maak met een kam een scheiding van je voorhoofd tot je achterhoofd. Als dit gelukt is, kam je ook nog een scheiding van het midden naar beide oren. Je haar is zo verdeeld in vier delen. Om ervoor te zorgen dat de haren niet direct weer terugvallen, maak je gebruik van haarklemmen.

Stap 5: breng de verf aan

Als je de bovenstaande vier stappen doorlopen hebt, wordt het tijd om de verf aan te brengen. Ga niet direct met de kwast in de weer, maar trek altijd eerst handschoentjes aan. Begin vervolgens met het verven van de contouren. Breng hier genoeg verf op aan, want deze plekken vallen het meeste op. Heb je alle contouren gehad? Verf dan de rest van je haar.

Stap 6: spoel je haar uit

Heeft de verf lang genoeg in kunnen trekken? Spoel het dan uit je haar. Dit kun je doen door je hoofd onder de kraan te houden, maar je kunt ook even onder de douche stappen. Houd je handschoentjes altijd aan bij het uitspoelen en zorg ervoor dat de verf niet in je ogen komt.

Leave a Comment