Nikkie Plessen kennen de meeste mensen van haar bijdragen aan het dagelijkse RTL 4 programma RTL Boulevard. Daar bespreekt ze modeshows zoals de Fashion Week in grote steden, of ze geeft commentaar op de outfits van bekende personen tijdens premières op de rode loper of andere belangrijke gebeurtenissen. Maar natuurlijk doet Nikkie nog veel meer. En met haar werkzaamheden heeft ze in de loop der jaren een mooi vermogen bij elkaar verdiend.

Actrice

Nu Nikkie Plessen zo bekend is geworden in de modewereld vergeten we bijna dat ze haar loopbaan startte als actrice. Nikkie speelde rollen in onder andere de soaps Onderweg naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast was ze te zien in de comedy Kees & Co met Simone Kleinsma in de hoofdrol en verscheen ze in de series IC en Costa!.

VJ en presentatrice

Nikkie Plessen kan niet alleen acteren, ze is ook een verdienstelijk presentatrice. In die hoedanigheid werd ze beken bij muziekzender TMF waar ze vanaf 2006 aan de slag ging als VJ. In de periode 2008-2010 werkte Nikkie als presentatrice bij RTL5 waar ze verschillende programma’s deed.

Haar NIKKIE modelabel

nikkie plessen vermogen (6)

In 2010 besloot Nikkie haar grote droom te gaan najagen: ze wilde naam maken in de modewereld. Haar modelabel noemde ze simpelweg NIKKIE met een aantal sub-namen zoals Nik & Nik. Ze wist bekende personen te strikken om als het gezicht voor haar kleding op te treden. De grootste naam in dat rijtje is zonder twijfel topmodel Kate Moss. Enkele jaren nadat Nikkie haar kledinglijnen begon te presenteren lanceerde ze ook een make-up lijn.

Ophef over coronasteun

Toen in 2020 de coronapandemie uitbrak vroeg het bedrijf van Nikkie Plessen coronasteun aan. In het kader van de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) bijna 1 miljoen euro overheidssteun. Toen dit nieuws naar buiten kwam via cijfers verstrekt door het UWV kreeg Nikkie de nodige kritiek over zich heen omdat velen van mening waren dat haar bedrijf dit geld niet nodig had. Hierop besloten Nikkie en haar man Ruben om het grootste deel van het toegekende bedrag terug te storten. Overigens benadrukten zij wel dat door hun bedrijven miljoenen aan belastinggeld wordt betaald.

Self made millionaire

Nikkie Plessen staat in de Quote in de Top 100 van ‘Self Made Millionaires’. Dit zijn ondernemers die hun vermogen op eigen kracht hebben vergaard en dus geen erfgenaam zijn zoals bijvoorbeeld Charlene de Carvalho, de dochter van biermagnaat Freddy Heineken. Nikkie heeft met haar mode imperium dat ze stap voor stap heeft opgebouwd haar eigen carrière opgebouwd. Zij treedt nadrukkelijk op de voorgrond van haar imperium, haar man Ruben Bontekoe blijft veel meer op de achtergrond.

Huis aan het Vondelpark

Uiteraard woont Nikkie in Amsterdam, dé hotspot in Nederland voor iedereen die zijn brood verdient in de mode. Ze bezit samen met haar man Ruben een dubbel herenhuis direct in de buurt van het bekende Vondelpark. Hier wonen ze samen met hun twee kinderen Alain en Jolie. Het huis telt maar liefst zes verdiepingen en is daarom voorzien van een lift. In het huis is genoeg ruimte voor luxe zoals een thuisbioscoop en jacuzzi en dakterras. De woning heeft veel bekijks vanuit het Vondelpark omdat aan het plafond in de hal een enorme kroonluchter hangt, waar een gemiddeld kasteel jaloers op zou zijn. Nikkie vertelde ooit in een interview dat het plafond is verzwaard voor deze blikvanger. Het gezin woont inmiddels al bijna 20 jaar in hun statige woning, die modern is ingericht met veel zwart en wit en marmer.

Quote Top 100 Jonge Self Made Millionaires

Nikkie Plessen staat al een paar jaar in de Quote Top 100 van Jonge Self Made Millionaires. Deze lijst van ondernemers tot maximaal 40 jaar bevat voornamelijk mannen. Maar Nikkie staat er fier tussen met een in 2023 geschat vermogen van 33 miljoen euro. Daarmee bezet ze de 42e plek in genoemde top 100. In 2022 daalde het vermogen van de modeontwerpster nog als gevolg van investeringen. In dat jaar werd onder meer een totaal nieuwe lijn skikleding ontwikkeld die inmiddels in meerdere landen in Europa in de winkels ligt. Het aantal vrouwen in de Top 100 is nog altijd laag. Bekende vrouwen zijn al helemaal lastig te vinden. De enige die naast Nikkie Plessen opvalt is voormalig topmodel en huidig influencer Doutzen Kroes. Kroes staat op plek 54 in de lijst van 2023 met een geschat vermogen van 28 miljoen euro. Om de echte top te bereiken is er nog heel wat werk te verzetten voor Nikkie. De nummer 1 Jonge Selfmade Millionaire is Adriaan Mol, die zijn vermogen van maar liefst 2,8 miljard euro vergaarde in de tech wereld.

Dragons Den

Nikkie Plessen heeft een aantal seizoenen in het panel gezeten van het tv programma Dragons Den. Hierin mogen startende ondernemers hun bedrijf of product pitchen in de hoop één van de investeerders in het panel zover te krijgen dat ze geld in het bedrijf willen steken. Dit uiteraard tegen een percentage van de aandelen. Naast geld stellen de succesvolle ondernemers ook hun kennis en netwerk beschikbaar om de startende ondernemers een duwtje in de rug te geven. Vanaf 2023 maakt Nikkie geen deel meer uit van het panel in Dragons Den.

Leave a Comment