Het auto theorie-examen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) bestaat uit drie onderdelen: het onderdeel gevaarherkenning, het onderdeel kennis en inzicht, en het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht. Hier zijn de stappen die je doorloopt tijdens het examen:

CBR-site vrijwel onbereikbaar na openstelling theorie-examens | RijschoolPro

1. Inloggen en identificatie: Bij aankomst in het CBR-gebouw moet je jezelf identificeren en inloggen op de computer waarmee je het examen gaat maken.

2. Instructies en proefvragen gevaarherkenning: Je krijgt eerst instructies over het examen en kunt daarna enkele proefvragen maken voor het onderdeel gevaarherkenning, zodat je bekend raakt met de manier van beantwoorden.

3. Onderdeel gevaarherkenning: Dit is het eerste officiële onderdeel van het examen. Je krijgt 25 vragen waarbij je steeds een situatie te zien krijgt op een verkeersfoto of -video. Je moet dan aangeven wat je zou doen in die situatie. Je hebt voor elke vraag ongeveer 8 seconden de tijd.

4. Korte pauze: Na het onderdeel gevaarherkenning volgt er een korte pauze.

5. Onderdeel kennis en inzicht: Dit is het tweede onderdeel van het examen. Je krijgt 30 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Dit zijn meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.

6. Onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht: Dit is het derde onderdeel en bestaat uit 10 vragen waarbij je een verkeerssituatie op een video te zien krijgt. Je moet dan de juiste beslissingen nemen.

7. Resultaat: Na het afronden van het examen krijg je direct de uitslag te zien op het scherm. Als je geslaagd bent, ontvang je een voorlopig rijbewijs. Ben je gezakt, dan kun je een nieuwe afspraak maken voor een herexamen.

Het is belangrijk om goed te studeren voor het theorie-examen en goed te letten op zowel de verkeersregels als het herkennen van gevaarlijke situaties. Veel succes met je examen!

Wil je jouw theorie examen sneller halen en effectief leren, klik dan hier voor meer informatie.

8 tips om rustig te blijven tijdens het theorie examen

CBR onderzoekt effectiviteit 3D-animaties in theorie-examen | RijschoolPro

Rustig blijven tijdens het auto theorie-examen is essentieel voor succes. Hier zijn enkele waardevolle tips om de kalmte te bewaren:

1. Adem Diep In en Uit: Neem diepe ademhalingen om je zenuwen onder controle te houden. Rustig ademen kan helpen bij het verminderen van spanning en angst.

2. Positieve Gedachten Cultiveren: Focussen op positieve gedachten kan je helpen kalmeren. Denk aan eerdere succesvolle momenten in je voorbereiding en geloof in je vermogen om het examen goed te doorstaan.

3. Gebruik Ontspanningstechnieken: Leer enkele eenvoudige ontspanningstechnieken, zoals progressieve spierontspanning of mindfulness, die je kunt toepassen als je voelt dat de stress toeneemt.

4. Visualiseer Succes: Sluit je ogen en visualiseer jezelf met zelfvertrouwen het examen maken en succesvol slagen. Positieve visualisatie kan je gemoedstoestand verbeteren.

5. Denk aan Je Voorbereiding: Herinner jezelf eraan dat je grondig hebt gestudeerd en goed bent voorbereid. Vertrouw op de kennis die je hebt opgedaan tijdens je studieperiode.

Blijf kalm en geconcentreerd; met de juiste mindset en voorbereiding kun je het auto theorie-examen met vertrouwen tegemoetzien.

Leave a Comment