Beef Jerky, dé ideale eiwitrijke snack die helaas nog onbekend is bij het grote publiek. Beef jerky is in dunne repen of plakken gesneden rundvlees, vervolgens gekruid, gerookt en gedroogd. Het is niet alleen een populaire snack onder wandelaars en kampeerders, maar het is ook een voedzaam tussendoortje voor iedereen die onderweg behoefte heeft aan wat extra energie, mede omdat het lang houdbaar is zonder koeling.

Deze lekkernij is een van de populairste snacks verkrijgbaar in Amerika en de beschikbaarheid van kwalitatief goede Beef jerky in Europa neemt snel toe. Daarom zullen wij in dit artikel de grootste voordelen van beef jerky benoemen en een aantal merken bespreken.

Beef Jerky is enorm gezond.

beef-jerky-original

Beef jerky is een gezonde hartige snack, om verschillende redenen. Ten eerste is het erg hoog in eiwitten. Gemiddeld bestaat beef jerky voor maar liefst 60% uit eiwitten! Eiwitten zijn essentiële bouwstoffen voor het lichaam en spelen een belangrijke factor bij spieropbouw. Verder zorgen deze eiwitten ervoor dat je langer een ‘vol’ gevoel hebt waardoor je minder snel opnieuw een hongerig gevoel krijgt!

Verder is beef jerky ontzettend laag in vetten en koolhydraten waardoor deze snack ook geschikt is voor mensen die weinig of geen koolhydraten eten (ketogeen dieet en diabetespatiënten). Ook zit beef jerky boordevol belangrijke vitaminen en mineralen zoals IJzer, Zink en Vitamine B12.

Beef Jerky is lang houdbaar (buiten de koelkast!)

Een ander belangrijk voordeel is dat beef jerky maandenlang houdbaar is buiten de koelkast en goed tegen temperatuurverschillen en weersomstandigheden kan. Dit komt omdat al het vocht uit het vlees gedroogd wordt waardoor bacteriën en schimmels niet meer kunnen groeien. Sommige betere ambachtelijke merken roken ook hun beef jerky wat zorgt voor een nóg betere houdbaarheid (en een heerlijk gerookte smaak!). Dit maakt het een perfecte snack voor onderweg, op de camping of tijdens het reizen en word veel door sporters gebruikt als extra eiwitbron!

Beef Jerky is ontzettend lekker

De reden dat de populariteit van beef jerky zo explosief groeit? Vooral door de unieke en heerlijke smaak van het vlees. Verder is beef jerky in enorm veel smaken verkrijgbaar waardoor er ontzettend veel variatie is.

Wij hebben zelf een aantal merken en smaken geprobeerd en ja, dit is enorm lekker. Wel zit er veel verschil tussen de verschillende merken. Er zijn eigenlijk 2 soorten beef jerky; fabrieksjerky en ambachtelijk gemaakte jerky. Beide hebben we geprobeerd en het lijken wel 2 geheel verschillende producten! De ‘fabrieks’ variant waren kleine stukjes, niet gerookt en voelde nat aan. Dit was lekker, tot we de ambachtelijke gerookt variant probeerden. Dit waren grote, droge en herkenbare plakken vlees met een échte rooksmaak. Wij van de reactie zijn nieuwe fans van beef jerky! (maar dan wel de ambachtelijke variant!)

Merken die wij geprobeerd hebben:

beef-jerky

Ambachtelijke beef jerky van eigen bodem, Dutch Jerky. Ook hebben we via Etsy Steve’s beef jerky geprobeerd; deze komt uit Amerika. Beide waren enorm lekker, echter waren de verzendkosten van Steve’s een stuk hoger en was de levertijd langer.

Wij kiezen hierdoor voor Dutch Jerky als favoriet: ambachtelijke beef jerky van eigen bodem, snelle levering en lage verzendkosten. De smaken original & teriyaki die wij hebben geprobeerd waren echt super lekker!

FAQs:

  1. Is beef jerky gezond? Ja, beef jerky is een gezonde snack optie. Het is rijk aan eiwitten, laag in suiker en vet en zit vol met vitaminen en mineralen.
  2. Kan ik beef jerky eten als ik op dieet ben? Ja, beef jerky is een goede snack optie als je op dieet bent of probeert af te vallen. Het is laag in calorieën en vet en bevat veel eiwitten die ervoor zorgen dat je lang geen hongerig gevoel krijgt.
  3. Hoe lang blijft beef jerky goed? Beef jerky is lang houdbaar en blijft enkele maanden goed als het op de juiste manier bewaard wordt. Het moet op een koele, droge plaats bewaard worden en beschermd worden tegen vocht. bewaren in de koelkast is niet nodig.
  4. Zitten er conserveermiddelen in beef jerky? Sommige merken beef jerky voegen conserveermiddelen toe om de houdbaarheid te verlengen. Echter heeft dit vaak een negatief effect op de smaak en is minder gezond. Kijk daarom goed naar de ingrediëntenlijst van de beef jerky die je koopt.

Conclusie

Beef jerky is een gezonde, eiwitrijke snack die lang houdbaar is en makkelijk mee te nemen is. Het is een goede snackoptie voor mensen die een actieve levensstijl hebben of behoefte hebben aan wat extra energie tussendoor. Beef jerky is glutenvrij, laag in calorieën en vet en een goede bron van ijzer. Het is een lekkere snack die veel mensen waarderen en die goed past bij een gezonde levensstijl.

Leave a Comment