Oostenrijk ligt in het midden van Europa en het heeft altijd in het centrum van tumultueuze historische gebeurtenissen en aristocratische intriges gelegen. Bovendien is het ingebed in het bergachtige Alpengebied en biedt het dus een overvloed aan pittoreske plaatsen in de prachtige natuur. Bekijk onze tien keuzes van de week, waar je in dit prachtige land heen moet en wat je echt een keer moet doen. Zorg er overigens wel voor dat je goed voorbereid bent wanneer je met de auto gaat en kijk even naar König sneeuwkettingen bijvoorbeeld.

10. Snowbombing in Mayrhofen

Voor het vierde jaar op rij neemt dit festival de pittoreske Alpen over. Dit festival, dat een week duurt, biedt tal van artiesten, muzikanten, locaties en andere evenementen. Bovendien trekken de prachtige uitzichten en de ski- en snowboardmogelijkheden Europese jongeren aan. De wedstrijd “Ride & Seek” maakt het mogelijk om professionele atleten in actie te zien, die hun gevaarlijke stunts op sneeuw demonstreren.

Tussen de muziek en de evenementen door kunnen bezoekers zelf genieten van het skigebied Mayrhofen en tijd doorbrengen met het afdalen van die geweldige hellingen. Het festival vindt plaats in april. Vergeet overigens je Autobahnvignet Oostenrijk niet als je met de auto gaat!

9. Bezoek Innsbruck

Innsbruck

De hoofdstad van Tirol ligt in de pittoreske Inntal Vallei. Deze historische stad is omgeven door hoge bergen, waardoor het een zeer populaire wintersportplaats is en er genoeg hotelaanbiedingen te vinden zijn. Er zijn zelfs enkele Olympische Winterspelen georganiseerd. Tegenwoordig kunnen bezoekers een overvloed aan historische monumenten en gebouwen bezoeken. Innsbruck heeft immers altijd al in het midden van de turbulente historische jaren gestaan.

Men vindt hier naast historische architectuur, musea en het bruisende stadsleven ook ongerepte natuur en resorts van wereldklasse. Innsbruck is een geweldige vakantiebestemming voor diegenen die naast plezier hebben buitenshuis ook bereid zijn om te gaan verkennen, te gaan ontdekken en wat willen leren.

8. Ga naar de Stift Admont kloosterbibliotheek

Image result for Stift Admont kloosterbibliotheek

Het Benedictijner klooster aan de rivier de Enns is een prachtig architecturaal ensemble, dat omringd wordt door het mooie landschap. De bibliotheek werd in de 18e eeuw gebouwd en is de grootste kloosterbibliotheek ter wereld. De plafonds en de koepels zijn met fresco’s versierd, het licht wordt gereflecteerd door goud, waardoor een overweldigend effect ontstaat.

Het hele complex, met deze rococo-bibliotheek als één van de meest verbluffende plaatsen, is echt een bezoekje waard.

7. Ga in de winter hiken in Eisriesenwelt

Met een lengte van 42km is het de grootste ijsgrot ter wereld. Geliefd bij toeristen, biedt de grot zeer spannende plaatsen. De rondleidingen geven informatie over hoe de grot zich heeft gevormd. De reis van Salzburg naar de grotten is trouwens ook erg mooi.

Het is één van de belangrijkste ijsgrotten ter wereld en toch gemakkelijk toegankelijk zodat iedereen het kan verkennen en bewonderen.

6. Skieën in Arlberg

Arlberg-oostenrijk

Veel populaire skigebieden zijn in deze bergketen ingebed. Het wordt wel de bakermat van het skiën in de Alpen genoemd omdat Hannes Schneider hier een skischool heeft geopend, die in de skitechnieken een revolutie teweeg heeft gebracht. Bovendien werd in St. Anton – één van de vijf Arlberg-dorpen waaruit het skigebied bestaat – de eerste kabelbaan voor het gebruik in de winter gebouwd.

Zowel professionals als beginners zijn dol op Arlberg. De Ski Club Arlberg is één van de oudste skiclubs ter wereld, die Olympische- en wereldkampioenen tot zijn leden mag rekenen. Het resort biedt prachtige paden, uitrustingen en een onberispelijke service.

5. Bekijk de Schlegeis Alpenstraße

Het Zillertal in Tirol is een opvallende plek vol meren. Schlegeis en nog andere vier meren zijn kunstmatige meren, die zijn omgeven door bergen, waardoor dit adembenemende landschap ontstaat. Klimmen en wandelen in deze geweldige omgeving zijn de populairste activiteiten.

De Alpenstraße van Schlegeis is 13,3km lang en begint op 1km boven zeeniveau. Vele wendingen lopen door prachtige plaatsen en vier natuurlijke rotstunnels. Bezoekers krijgen zelfs een rondleiding door de elektriciteitscentrale aangeboden, waarmee de dam wordt geïntroduceerd.

4. Heb een romantisch weekend in Hallstatt

Hallstatt

Dit idyllische dorp ligt aan de oevers van het Hallstätter-meer en heeft een zeer lange geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat. De bezoekers kunnen over de geschiedenis in het Hallstatt Museum alles te weten komen. In de winter trekt het dorp skiërs en snowboarders aan, die komen genieten van de sneeuw en de bergen. De zoutmijn en zijn toren, van waaruit je een prachtig panoramisch uitzicht hebt, biedt een leuk dagje uit voor gezinnen.

Het pittoreske dorp biedt het hele jaar door een verrassend aantal activiteiten: van wintersport tot wandelen, fietsen, varen en zwemmen in het meer in de zomer.

3. Bezoek Salzburg

Salzburg-Altstadt

Deze historische stad biedt een verscheidenheid aan culturele evenementen en locaties, evenals een overvloed aan geweldige historische architectuur. Het iconische The Sound of Music werd in het prachtige Salzburg opgenomen. Salzburg, ingebed in de Alpen, is altijd een toeristische attractie geweest. De stad staat ook bekend als een geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart.

Salzburg is altijd al een cultureel centrum geweest. Er zijn verschillende rondleidingen door de stad, die een overvloed aan historische monumenten en architectuur laten zien. En natuurlijk zijn er speciale de Sound of Music-rondleidingen, die de filmlocaties bezoeken.

2. Beklim de Grossglockner

De hoogste piek van het land maakt deel uit van het Alpengebied en stijgt maar liefst naar een hoogte van 3.798 meter. Het interessante en unieke kenmerk is de piramidevormige piek zelf, die eigenlijk uit twee pinakels bestaat. Verrassend genoeg is dit geen erg moeilijke berg om te beklimmen. Hoewel je enige ervaring moet hebben, is de route ingedeeld als PD+, wat zich vertaalt als niet moeilijk.

De Großglockner Hochalpenstraße passeert de top, die het beste kan worden benaderd vanuit het uitkijkpunt Franz-Josefs-Höhe en trekt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers aan!

1. Ga naar Wenen

aerial view of a city during sunset

De grootste stad en de hoofdstad van Oostenrijk mag je natuurlijk niet missen. Het immense historische erfgoed en het bruisende leven trekken jaarlijks bijna 4 miljoen toeristen aan! Een overvloed aan musea, muzieklocaties, evenementen en geweldige architectuur behoren tot de meest populaire attracties. Ondertussen verwelkomen restaurants en cafés, die ook honderden jaren geschiedenis tellen, gasten na hun spannende dag in de stad.

Je mag Wenen gewoon niet missen. Het is één van de mooiste steden van Europa, het culturele centrum en wanneer je maar wilt een inspirerende plek voor iedereen.

Leave a Comment