Etherische olie diffusers maken gebruik van de meest effectieve en geavanceerde aroma-afgifte methode in de aroma-industrie. Het gebruik van een aroma diffuser is een trefzekere manier om elke ruimte uitnodigender en gezelliger te maken en een verfijnde sfeer te geven.

Aroma luchtverspreiders bieden je de perfecte optie om het meeste uit de essentiële oliën te halen. Het is bewezen dat ze talloze therapeutische voordelen hebben en een gunstig effect hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De essentiële oliën die worden gebruikt in de aroma diffusers zijn meestal van verschillende soorten en hebben verschillende eigenschappen.

Essentiële olieverspreiders moeten met zorg worden behandeld. Ze worden beschouwd als een veilige technologie, maar als ze niet op de juiste manier worden gebruikt, brengen ze veiligheidsrisico’s met zich mee.

Zowel de aroma diffuser als de etherische olie moeten zorgvuldig worden gekozen met je specifieke voorkeuren en gezondheidstoestand in gedachten. Zolang je je aromatische etherische diffuser op de juiste manier gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over je eigen veiligheid en die van de bewoners of klanten van je pand.

Mensen die last hebben van ademhalingsproblemen, bepaalde allergieën, astma of die gevoeliger zijn voor geuren, moeten extra voorzichtig zijn wanneer ze een aroma diffuser aanschaffen.

Mensen met astma kunnen vervelende reacties krijgen op stoffen in de lucht. Etherische oliën kunnen reeds bestaande astmatische symptomen verergeren.

Als je atopische dermatitis hebt of in het verleden reacties hebt ervaren van atopische producten, dan is de kans groot dat je een allergische reactie krijgt van sommige soorten etherische oliën.

Als je een huisdier hebt, moet je ook voorzichtig zijn als je een aroma diffuser thuis gebruikt. Je moet observeren hoe je huisdier reageert op een nieuwe aroma diffuser. Deze stap is vooral belangrijk voor katten eigenaren.

Er zijn aanwijzingen dat essentiële oliën trillingen kunnen veroorzaken bij katten. Als je ziet dat je huisdier zich onwel voelt en ziek wordt, moet je de hele ruimte ventileren. Breng je huisdier naar een dierenarts als de symptomen niet overgaan.

Controleer altijd wat je etherische olie bevat. Soms kan een huisdier een reactie krijgen door sommige toegevoegde ingrediënten van de etherische olie in plaats van door de etherische olie zelf.

Hoe essentiële olieverstuivers op een veilige manier gebruiken:

Koop oliën van hoge kwaliteit

New Roots Herbal aromatherapy diffuser aroma diffuser oil diffuser GIF

Door etherische oliën van hoge kwaliteit te kiezen, garandeer je jezelf niet alleen een geweldige geur, maar ook een veilig gebruik.

Zorg ervoor dat je je etherische oliën van een gerenommeerd merk koopt, want sommige aroma bedrijven produceren etherische oliën met synthetische oliën en chemische vulstoffen om de geur te versterken en op de productiekosten te besparen. Deze toegevoegde ingrediënten kunnen leiden tot gezondheidsproblemen wanneer ze worden verspreid of ingeademd.

De essentiële oliën die je kiest moeten 100% natuurlijk zijn, gecertificeerd en ze moeten vrij zijn van giftige chemicaliën. Controleer altijd de etiketten van de essentiële oliën om te zien of ze alleen onbewerkte ingrediënten bevatten. Maar je moet weten dat er gevallen zijn waarbij niet alle ingrediënten op het etiket van een etherische olie vermeld staan.

Je moet ook de verpakking controleren. Pure essentiële oliën vind je vooral in glazen flesjes met een donkere kleur zoals zwart, bruin of blauw. Dat komt omdat ze sterk geconcentreerd zijn en om ze goed te kunnen bewaren hebben ze zulke verpakkingen nodig.

Controleer of je allergieën hebt

blue and white ceramic container on brown wooden table

Hoewel etherische oliën veel voordelen voor de gezondheid hebben en de meeste veilig zijn, kunnen ze soms toch allergieën en andere negatieve reacties veroorzaken. Etherische oliën bevatten organische verbindingen die de luchtwegen kunnen irriteren en mensen met astma kunnen er klachten van krijgen.

Je moet een nieuwe essentiële olie altijd testen voordat je hem in de aroma diffuser gebruikt om te zien of je allergieën hebt.

Er is één manier om erachter te komen of je allergisch bent voor een bepaalde etherische olie. Neem een katoenen pleister. Giet een druppel van de door jou gekozen essentiële olie en een halve theelepel kokosolie op de pleister.

Doe de pleister op je binnenarm op de plek onder de pols en laat hem daar ongeveer 15 minuten zitten. Als je daarna geen reactie krijgt, kun je deze etherische olie gebruiken om je ruimte heerlijk te laten ruiken.

Als je netelroos krijgt of als er een rode jeukende uitslag op je huid verschijnt, moet je naar een arts gaan.

Je kunt een etherische olie verdunnen in draagolie en deze dan op je huid aanbrengen. Zo voorkom je dat je er een reactie van krijgt.

Zwangerschap en aroma diffusers

Zwangere vrouwen moeten eerst met een arts overleggen voordat ze een etherische olie diffuser gaan gebruiken. Er is niet veel onderzoek gedaan naar de mogelijke risico’s voor zwangere vrouwen bij het gebruik van essentiële oliën.

Daarom moet je, als je een baby verwacht, met je arts overleggen of het veilig voor je is om een etherische olieverdamper te gebruiken. Tot die tijd moet je het gebruik van essentiële olieverspreiders beperken of vermijden.

Gebruikt de juiste hoeveelheid olie

aroma-diffuser-badkamer-bad

Elke aroma diffuser heeft een aanbevolen hoeveelheid essentiële oliedruppels. Je moet precies dezelfde hoeveelheid of minder gebruiken en dit geldt zelfs als je verschillende soorten etherische oliën mengt.

Vermijd het gebruik van te veel van je essentiële olie. Overmatig gebruik van essentiële oliën kan misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken. Het effect van één en dezelfde essentiële olie kan verschillen, afhankelijk van of de essentiële olie wordt gebruikt op een openbare plaats of in een thuisomgeving. Het soort plaats en de grootte ervan bepaalt de intensiteit van een bepaalde essentiële olie.

Etherische olie mengsels bieden een gemaximaliseerd therapeutisch effect. Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren gemengd worden en je kunt je eigen geurmengsel samenstellen.

De algemene regel bij het mengen van essentiële oliën is om essentiële oliën van hetzelfde merk of essentiële oliën met dezelfde therapeutische kwaliteiten te mengen. Het is bijvoorbeeld goed om ontspannende essentiële oliën te combineren met essentiële oliën die dezelfde ontspannende eigenschappen hebben.

Reinig je aroma diffuser op de juister manier

Etherische olieverspreiders moeten gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, zodat ze geen voedingsbodem voor microben worden.

Het regelmatig en goed schoonmaken van aroma diffusors biedt bescherming tegen bacteriegroei, schimmelvorming en kruisbesmetting. Elke aroma diffuser wordt geleverd met een gebruikershandleiding waarin je de aanbevolen schoonmaak frequentie voor de aroma diffuser vindt.

Over het algemeen wordt aanbevolen om je aroma diffuser één keer per maand schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de aroma diffuser werkt zoals het hoort en dat het geen gezondheidsrisico’s oplevert.

Als je aroma diffuser met water werkt, moet je het water niet voor langere tijd onveranderd laten.

Vermijd om je aroma diffuser een hele dag te laten werken, vooral als het een nieuwe is. Laat hem ongeveer 30 minuten werken en zet hem dan een uur uit. Zo voorkom je overmatig gebruik van de essentiële oliën en bespaar je jezelf wat negatieve effecten.

Maar de duur van een specifieke geur hangt vooral af van het type model van je etherische olieverspreider. Sommige aroma diffusers hebben een timer die je kunt instellen zoals jij wilt en ze zijn aanpasbaar.

Je kunt de duur van elke aroma diffuser en de intensiteit kiezen. Deze optie maakt een aroma diffuser handig om je favoriete geuren op de voor jou meest geschikte manier in elk bedrijf of woning te verspreiden.

Leave a Comment