Een mooie huid met een jeugdige uitstraling, is geen toeval; je moet daar echt iets voor doen. Het maakt niet uit wat voor huid je ouders hebben, je genen spelen eigenlijk maar een kleine rol. Met het verstrijken van de jaren beginnen de tekenen van veroudering je lichaam en huid te beïnvloeden. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om het verouderingsproces te vertragen en om schade aan je huid te voorkomen. Dat komt omdat schade aan je huid kan worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren, zoals bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, je dieet en stress. Factoren die je, in tegenstelling tot je DNA, gemakkelijk kunt beheersen. Volg deze tips en zet de eerste stap naar een stralende huid.

1. Maak je huid met de juiste reinigingsproducten schoon

person wearing gold band ring

De meest efficiënte manier om je gezicht te reinigen, is door een zacht reinigingsproduct te gebruiken van Pure Obagi. Het doel is om zweet, overtollig talg, make-up en vuil, dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft opgehoopt, te verwijderen zonder de huid te beschadigen.

2. Gebruik twee of drie keer per week een crème met retinol

Waarom dat werkt? Vitamine A-derivaten (zoals retinol) zijn een geweldige bondgenoot in de strijd tegen rimpels, ouderdomsvlekken en acne. Retinol versnelt de celvernieuwing door te exfoliëren en een gezondere, jeugdig ogende huid te onthullen. Jouw huid kan droog worden, geïrriteerd raken en meer dan normaal gaan schilferen. Geef het niet op! Het kan tot wel vier weken duren voordat de resultaten zichtbaar worden.

Ga voorzichtig te werk. Begin met het tweemaal per week aanbrengen van crèmes of serums, die met retinol zijn geformuleerd (een zeer dunne laag voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt) en verhoog vervolgens geleidelijk de frequentie totdat je deze dagelijks, ‘s ochtends of ‘s avonds op een schone, droge huid aanbrengt.

3. Bescherm jezelf tegen de zon

zonnen-bruine-huid

UV-stralen beschadigen de DNA-cellen en verhogen het risico op huidkanker. UV-stralen kunnen ook het collageen in je huid aantasten, wat resulteert in vroegtijdige tekenen van veroudering. Omdat zelfs op een bewolkte dag de zon geen vakantie neemt, moet je altijd zonnebrandcrème aanbrengen. Maak er een gewoonte van en gebruik crème met een zonbeschermingsfactor (SPF) van 30 of hoger voordat je naar buiten gaat.

4. Hydrateer je huid

Net zoals je lichaam elke dag gemiddeld 1,5 liter water nodig heeft om te kunnen functioneren, heeft je huid vocht nodig om fris en gezond te blijven. Breng vooral op plekken die aan de zon worden blootgesteld een vochtinbrengende crème aan , die speciaal is ontworpen voor jouw huidtype. De Obagi Gentle Men Kit is hiervoor over het algemeen een goede keuze.

5. Eet gezond

gezond-eten

Een gezond, uitgebalanceerd dieet is een essentiële manier om je huid gezond te houden en haar jeugdige uitstraling te behouden. Zorg ervoor dat je je dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgt door voedingsmiddelen te consumeren, die rijk zijn aan vetzuren en antioxidanten. Eet veel rood fruit, groene groenten en vette vis zoals zalm. Vermijd of verminder je inname van vet of suikerhoudend voedsel. De kwaliteit van je dieet is in sommige opzichten zichtbaar op je huid.

6. Stop met roken

Net als de zon is tabak ook een belangrijke factor, die bijdraagt aan vroegtijdige huidveroudering. Het zorgt ervoor dat rimpels sneller verschijnen omdat het de elastische vezels van de huid aantast. Bovendien maken sigaretten je huid dof en onregelmatig.

7. Kom in beweging!

Het doen van oefeningen is zowel goed voor je lichaam als voor je huid. Lichamelijke activiteit zal je ook een goed gevoel geven, de kwaliteit van je slaap verbeteren en je stressniveaus verminderen.

8. Ontspan je!

man-huid-strand

Stress kan ertoe bijdragen dat je huid er sneller ouder uitziet. Enkele ontspanningsmethoden, zoals meditatie en massage, kunnen je helpen om stress te voorkomen en te bestrijden.

9. Krijg voldoende slaap

Door een goed slaapschema aan te nemen, kan jouw lichaam zich herstellen. Gemiddeld heeft een volwassene elke nacht acht uur slaap nodig. Een goede nachtrust draagt op verschillende manieren bij aan het gezond en het mooi houden van je huid.

10. Ga voor het beste

Kies jouw schoonheidsproducten (ook degene die je gebruikt voor het reinigen en hydrateren van je huid) met veel zorg. Je zult blij zijn dat je hebt gekozen voor producten van hoge kwaliteit, die zijn afgestemd aan op de behoeften van jouw huid.

Leave a Comment