Het overschrijven van een auto doe je misschien maar een enkele keer in je leven. En daarom is het ook meer dan logisch dat je graag eerst wat meer te weten komt over dit traject. Je wilt immers dat de overschrijving zo goed mogelijk verloopt, bijvoorbeeld omdat je dan meteen aan de slag kunt gaan met het regelen van de nodige verzekeringen. Om je hier wat meer wegwijs in te maken, hebben we een paar belangrijke punten van aandacht voor je op een rijtje gezet.

Zorg ervoor dat je de juiste soort documenten op zak hebt als je een auto over gaat schrijven

vrouw-tekent-contract

Wist je dat je voor het overschrijven van de auto een aantal dingen op zak moet hebben? Want beschik je niet over de juiste documenten, dan kan het overschrijven helaas niet plaatsvinden. Zorg er daarom altijd voor dat je een tenaamstellingscode, een kentekencard en een geldig Nederlands identiteitsbewijs op zak hebt. Hierdoor kan het overschrijven van de auto in een mum van tijd worden gedaan en ben je er dus haast geen tijd aan kwijt.

Optimaal voorbereid door onderzoek te doen naar een Kentekenloket bij jou in de buurt

Het overschrijven van de auto voer je natuurlijk het liefste zo snel mogelijk uit. Je kunt namelijk niet wachten om – na de aankoop – de sleutels van je gloednieuwe bolide in ontvangst te nemen. En sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? Of heb je dit net gedaan? Dan is het slim om alvast wat net even wat meer onderzoek te doen naar alle punten die gevestigd zijn bij jou in de buurt. Gelukkig hoef je daar niet ver voor te rijden. Met honderden punten – die verdeeld over het hele land zijn – ben je altijd erg snel bij een geldig punt.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om een auto over te schrijven

jeep-auto-rijden-vrouw

Belangrijk om te weten, is dat je 18 jaar of ouder moet zijn om een auto over te kunnen schrijven. Het is niet mogelijk om iemand te machtigen voor het overschrijven. En naast dat je het overschrijven op een fysiek punt kunt doen, is het vandaag de dag ook mogelijk om dit online te doen. Denk daarbij aan een auto overschrijven bij kentekenloket.nl. Nee daarom ook alvast eens een kijkje online en ontdek hoe het overschrijven in een paar stappen kan worden gedaan.

Leave a Comment