Als je de opties voor mogelijke vloeroppervlakken in je huis aan het afwegen bent, kun je voor de verwarrende vraag komen te staan wat beter is: hardhout of laminaat?

Laminaat heeft de neiging een slechte reputatie te krijgen als inferieur materiaal, vooral in traditionele of landelijke omgevingen. Een laminaatvloer van goede kwaliteit kan echter een van de grootste interieur investeringen zijn die je doet, waardoor je op de lange termijn tijd, geld en onderhoud bespaart, evenals het installatieproces.

Nog niet helemaal overtuigd?

We nemen onze top 7 redenen om vandaag nog voor een nieuwe laminaatvloer te kiezen met je door.

1. Snel te installeren

kurkvloer-woonkamer

Laminaatvloeren zijn gemakkelijk te installeren. Je kan elke plank gewoon vastklikken en met elkaar verbinden.

2. Brand-, kras- en stootbestendig

Laminaatvloeren zijn bijna volledig gemaakt van hout met een duurzame deklaag van melamine en mooi laminaat die allemaal samengeperst zijn tot een supersterk ‘slijtvast’ oppervlak. Dit voorkomt langdurige schade en slijtage door bureaustoelen, zware meubels, naaldhakken en zelfs brandwonden door sigaretten. Dit geldt overigens ook voor PVC vloeren bij laminaatenparket.nl.

3. Geschikt voor bijna alle kamers in je huis

Laminaat vloeren kunnen vrijwel overal gebruikt worden, zolang het maar geen natte ruimte is of een soortgelijke ruimte waar water over de vloer wegloopt. Er zijn veel tinten en texturen beschikbaar om een sublieme uitstraling te creëren in elk huis of elke professionele ruimte. Of je nu op zoek bent naar een donkere, rijke Italiaanse Walnoot afwerking voor je kantoor of een lichte en luchtige eiken laminaat vloer voor je gezellige woonkamer, het is tegenwoordig allemaal beschikbaar!

4. Niet van echt hout te onderscheiden

vloerkleed-bruin-wit-modern

Je hebt tegenwoordig laminaat gemaakt van een paar belangrijke materialen die bijdragen aan zijn sterkte en schoonheid en 90% van de totale samenstelling bestaat uit natuurlijk hout. Dit helpt echt om alle nerven, texturen en organische details van het bronmateriaal te benadrukken, en geeft leven en natuurlijke authenticiteit aan elk klassiek of hedendaags huis.

5. Goed nieuws voor mensen met allergieën

Tapijten worden al snel een broeinest van stofmijten, vuil, haren van huisdieren en ziekteverwekkers… Maar bij laminaat maakt het gladde oppervlak het voor microscopisch ongedierte en allergenen ongelooflijk moeilijk om te gedijen en je gezondheid te beïnvloeden. Gebruik een microvezel doek bij het schoonmaken en je kunt astma en andere problemen met gemak op afstand houden.

6. Geen kieren!

De unieke samenstelling van hout, melamine en laminaat van dit type vloer maakt het materiaal veel minder gevoelig voor vochtindringing en warmtevervorming – het beschermt de planken tegen kromtrekken, wat bij traditionele hardhouten vloeren gewoonlijk lelijke kieren en omkrullen van de vloerplanken zou kunnen veroorzaken.

7. Weinig onderhoud

woonkamer-licht-houten-laminaat-vloer-bank

De beschermende laminaatlaag is ongelooflijk gemakkelijk schoon te houden. Vuil, stof en vuil kunnen snel worden weggeveegd met een zachte vezeldoek – schrobben, diep reinigen, schuren, beitsen of in de was zetten is niet nodig voor een onberispelijk uitziende vloer.

Leave a Comment