Klokken zijn een smaakvolle en praktische vorm van woondecoratie. Maar, je hebt misschien wat vragen over waar je een wandklok in een woonkamer moet zetten en hoe je hem goed moet ophangen. We onderzochten wat deskundigen te zeggen hadden, zodat je deze taak met vertrouwen kunt aanpakken.

Een wandklok zoals een Riverdale klok bijvoorbeeld ophangen in een woonkamer lijkt eenvoudig, maar overweeg de volgende punten voor waar je de klok het beste kunt hangen in je woonkamer:

  • Richt een klok naar het noorden, oosten of noordoosten voor geluk.
  • Hang een wandklok boven een bank.
  • Plaats een wandklok boven een tafel of boekenplank.
  • Hang een klok tegenover een raam of deuropening.

Het ophangen van een wandklok in je woonkamer helpt je de tijd bij te houden en kan geluk brengen in je huis. Lees verder om te ontdekken hoe een wandklok functioneert als decoratief en functioneel onderdeel van de inrichting van je woonkamer.

Wandklokken als woonkamerdecoratie

houten-wandklok

Doorgaans brengen we veel tijd door in de woonkamer, maar lopen we alleen langs een wandklok bij het binnenkomen of verlaten van ons huis. Een opvallende klok op een prominente plaats in de woonkamer maakt het gemakkelijk om te zien hoe laat het is zonder afhankelijk te zijn van een smartphone, polshorloge of gissen. Bovendien voegt een wandklok een beetje flair toe aan de inrichting van de kamer. Laten we de voorgaande aanwijzingen eens nader bekijken, zodat je de beste locatie kunt kiezen om een wandklok in je woonkamer op te hangen.

Gunstige richtingen

Volgens de kunst van Feng Shui kun je een wandklok het beste plaatsen in de richting van het noorden, oosten of noordoosten. Chinezen die Feng Shui beoefenen geloven dat, omdat het woord klok, wanneer het uitgesproken wordt, klinkt als het woord dood, het niet het beste is om een wandklok op een centrale plaats in de woonkamer te plaatsen. In Feng Shui weerspiegelen de vorm, het bouwmateriaal en de kleur van een klok de verbinding met de elementen en de energie van de aarde. In overeenstemming met het Fen Shui decor is een vierkante klok, en niet te groot, het beste voor een woonkamer.

Kleur is ook een Feng Shui factor om de plaats voor je klok te bepalen. Een wandklok die rood, paars of oranje is heeft betrekking op het element vuur en moet op het zuidelijke punt in een kamer worden geplaatst. Het plaatsen van een klok in het oosten of zuidoosten heeft te maken met het element hout, een voorkeurslocatie voor een groene of cyaankleurige klok. Het is af te raden om een klok op te hangen in het noorden of het westen, want dat brengt ongeluk.

Boven de bank

Een wandklok boven de bank hangen wordt misschien afgeraden door Feng Shui beoefenaars omdat men gelooft dat dit onrust en onrust veroorzaakt. Maar hang toch maar een klok boven de bank om de visuele aantrekkingskracht te vergroten door de klok zichtbaar te maken vanuit een deuropening of vanuit een andere plek in de kamer. Wees wel voorzichtig met het ophangen van een te grote of zware wandklok boven een bank – hierover binnenkort meer.

Boven een kleine tafel of boekenplank

black and white analog wall clock displaying 3:58

Maak een sterk visueel statement door een wandklok niet boven een bank of stoel te plaatsen. Kies in plaats daarvan voor een oversized, decoratieve wandklok boven een kleine tafel of boekenplank. Je kunt het geheel in evenwicht brengen door kunstwerken of planten naast de klok te zetten. Gebruik kleur, structuur en verschillend gevormde meubels en accessoires samen met je muurbehandeling om een samenhangend geheel te creëren.

Tegenover een raam of deur

Plaats een wandklok liever tegenover een deuropening of raam dan naast of boven een deur. De klok moet zichtbaar zijn als je in een deuropening staat, dat helpt om de energie door de kamer te laten circuleren.

Stijl van de klok

white and brown analog wall clock at 10 00

Er zijn veel aantrekkelijke wandklokken verkrijgbaar die je woonkamer serieuze stijlpunten geven. Je kunt het uiterlijk van je woonkamermeubels en wandbehandeling opwaarderen met een houten wandklok, een modern uurwerk zonder cijfers, of een vintage klok.

Welke klok moet je kiezen?

Vertrouw op je intuïtie en ga voor een klok die past bij je stijl, budget en de sfeer van je woonkamer.

Leave a Comment