Hoe verder de ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefoons gaan, hoe meer gebruikersgemak je kunt ervaren. Voornamelijk Apple is hier zeer vooruitstrevend in en lanceerde tegelijk met de iPhone 12 een nieuwe, magnetische aansluiting op de achterkant van de telefoon, waarmee je accessoires heel makkelijk aan de telefoon kunt koppelen. De MagSafe technologie is sinds de iPhone 12 range een fijne toevoeging op de al gebruiksvriendelijke telefoons.

Draadloos opladen

De MagSafe-aansluiting is een ronde magneet op de achterkant van de iPhone. Deze magneet zit ook in de MagSafe accessoires, zoals in de draadloze oplader. Je klikt de telefoon als het ware op de oplader, en door de magneet corresponderen deze met elkaar. Dit is niet alleen een makkelijke handeling, ook laadt de telefoon via MagSafe een stuk sneller op. En wanneer je denkt dat de extra handeling dan wel moet zitten in het loshalen van het telefoonhoesje: ook in telefoonhoesjes is de MagSafe technologie geïntegreerd. Dit geldt wel alleen voor nieuwere modellen iPhone, dus met een iPhone 12, 13 of iPhone 14 pro hoesje zit je goed. Op https://www.smartphonehoesjes.nl/ vind je een zeer uitgebreid aanbod.

MagSafe kaarthouders

Een andere optie die goed samenwerkt met een MagSafe telefoonhoesje is een MagSafe kaarthouder. Die versleten bookcase met pasjes is verleden tijd: met een MagSafe kaarthouder klik je zo een aparte pashouder op de achterkant van je telefoon. Je kunt de drie belangrijkste passen op deze manier altijd gemakkelijk meenemen.

Gebruiksvriendelijke telefoonhouder

MagSafe-iphone-opladen

Telefoonhouders zijn er in alle soorten en maten, en niet iedere houder is even gebruiksvriendelijk. Zo kan het lastig zijn de telefoon goed in de houder te krijgen, of verschuift of verzakt de houder tijdens het autorijden. Een MagSafe telefoonhouder heeft het voordeel dat de telefoon door de sterke magneet de hele rit op z’n plaats gehouden wordt. Daarnaast klik je de telefoon er met een beweging op en haal je deze er ook zo weer af.

Oude techniek, opnieuw toegepast

Het gemak van magneten heeft Apple niet uitgevonden – wel hebben ze er een toepassing voor gevonden die een heel nieuw gebruikersgemak met zich meebrengt. Zo klik je accessoires die compatibel zijn met deze MagSafe technologie in één beweging op je telefoon, en is de ontkoppeling ook weer zo gebeurd. MagSafe werkt het beste wanneer je verschillende accessoires met elkaar combineert, zoals een MagSafe hoesje in combinatie met een kaarthouder of telefoonhouder voor in de auto.

Leave a Comment