Restaurants, café’s en bedrijven maken gebruik van het mooie weer door buiten zitplaatsen voor hun klanten te creëren. Of het nu een grote tuin is, een omgebouwde oprit of een piepklein stukje stoep – buiten zitplaatsen bieden veel mogelijkheden voor een betere klantenervaring. In dit artikel onthullen we zes tips om je te helpen de buitenplaats van je bedrijf te verbeteren, zodat je klanten of werknemers er het hele jaar door van kunnen genieten.

Zorg voor beschutting

Bij het ontwerpen van je buitenzithoek, moet je rekening houden met bescherming tegen de elementen. Het weer kan snel omslaan en wat je niet wilt is een terras vol met klanten, en de regen slaat plotseling toe.

Producten zoals buitenjaloezieën, markiezen en oprolbare daksystemen bieden beschutting tegen felle zon, regen en harde wind. Je kunt ze laten installeren om permanente bescherming te bieden, of ze installeren om de mogelijkheid te hebben ze te openen en te sluiten naar gelang de weersomstandigheden.

Maak het uniek

buiten-ztibank-boombank

Een goed ontworpen buiten zitgelegenheid kan het vloeroppervlak van een business vergroten, waardoor je kunt groeien en meer bezoekers kan ontvangen.

Om het het hele jaar door open te stellen, kun je overwegen de juiste buitenjaloezieën te installeren en een kleiner menu te serveren, zoals drankjes en hapjes. Door te werken met de ruimte die je hebt, kun je je klanten nieuwe ervaringen aanbieden die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Op dezelfde manier, als je de ruimte diervriendelijker wilt maken, overweeg dan hondenbakjes, schaduw en ringen om hondenriemen aan te bevestigen.

Benut het uitzicht

Als je het geluk hebt dat je buiten een zithoek hebt met een goed uitzicht, dan moet je je buitenruimte rond dit uitkijkpunt inrichten. Je kunt dit benadrukken door het in te richten met planten en buitenbanken.

Houd stijl en esthetiek consequent

houten-buitenbank

De meeste restaurants en gelegenheden hebben persoonlijkheden en een stijl die weerspiegeld worden in de sfeer en de esthetiek. Deze details zijn essentieel om tevreden en gelukkige klanten te creëren. De buitenruimte van je zaak moet dit weerspiegelen. Streef ernaar gelijkaardig meubilair, decor en verlichting te gebruiken die de sfeer binnen aanvullen. Producten zoals dak- tot hekjaloezieën helpen een natuurlijke stroom te creëren tussen de binnen- en buitenruimte en beschermen tegen verschillende weertypes zoals wind en regen.

Denk na over de indeling

Voor veel horecagelegenheden moet de indeling van de buitenplaats een evenwicht vinden tussen comfort voor de klanten, voldoende zitplaatsen en ruimte voor het personeel om zich comfortabel te bewegen. Als je de indeling van je buitenplaats plant, bedenk dan waar je klanten zich het meest op hun gemak zullen voelen. Het soort business zal ook de indeling helpen bepalen. Bijvoorbeeld, eters in een high-end restaurant willen misschien meer privacy, terwijl brunch-gangers in een café misschien een wat gezellige sfeer willen.

Perfecte verlichting

Goede verlichting speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer van een buitenruimte voor je bedrijf. De meeste bedrijven zouden harde verlichting willen vermijden en kiezen voor zachte, gedimde verlichting, zoals inbouw-, landschaps-, en elegante hanglampen.

Trapverhogingslampen scheppen een prachtige sfeer maar voorkomen ook mogelijke valpartijen. Als je plaats verschillende evenementen en gelegenheden organiseert, overweeg dan een dimmer te installeren waarmee je de helderheid van de lichten kunt regelen.

Deze zes tips zullen je helpen je buitenplaats te verbeteren zodat je klanten of werknemers er het hele jaar door gebruik van kunnen maken.

Leave a Comment