Bij de meeste bedrijven is het thuis werken na Corona zeker niet verdwenen en wordt er een aantal dagen vanuit huis gewerkt. Heerlijk, als je het ons vraagt. Het geeft je toch wat meer vrijheid én je bespaart tijd omdat je niet op en neer hoeft te reizen. Een inspirerend en productief thuiskantoor is nu dus zeker een vereiste. Heb jij nog niet geïnvesteerd in een goed thuiskantoor? Dit is je key! We geven je in deze blog graag tips hoe je dit voor elkaar krijgt.

1. Investeer in een thuiskantoor inrichten

grijs-bureau

Een thuiskantoor is misschien niet hetgeen waar je graag geld aan wilt uitgeven, maar wij raden je aan dit zeker te doen. Je kunt beter één keer investeren in de juiste inrichting en hier wat meer geld aan kwijt zijn, dan geld uit te geven aan een minder kwalitatieve inrichting die goedkoper is. Je zit er immers de hele dagen door te brengen, dus je zal jezelf dankbaar zijn!

2. Ergonomie is het allerbelangrijkste

Je kantoor valt of staat bij de meubelen. Ga daarom voor design kantoormeubilair dat je naar wens kunt afstellen. Ga er eens goed voor zitten en neem de tijd je bureau en bureaustoel op de juiste hoogte te zetten. Ellebogen in een hoek van 90°, knieën in een hoek van 90°, rug recht en je nek recht door je scherm of laptop op ooghoogte te plaatsen. Ook een ergonomische muis of muismat dragen hier aan bij.

3. Ga voor draadloze apparaten

zit-sta-bureau-hout

Je werkplek wil je natuurlijk zo netjes mogelijk houden. Ga daarom voor draadloze apparaten zodat je geen moeite hoeft te doen om snoeren weg te werken. Dat oogt meteen een stuk rustiger en opgeruimder!

4. Scheid je thuiskantoor af van de rest van je huis

Het liefst wil je natuurlijk werken in een aparte kamer in je huis. Na het werk sluit je de deur van je “kantoor” en kom je er de volgende dag pas weer terug. Maar… niet iedereen heeft die luxe van een extra kamer. In dat geval is het belangrijk dat je je thuiswerkplek in een hoek of ruimte van je woning plaatst die je kunt afscheiden. Investeer in een mooi kamerscherm, gordijn of wees creatief met hangplanten. Zo zorg je voor een betere scheiding tussen werk en privé.

5. Fijn uitzicht

bureau-laptop-mooi-uitzicht

Zorg dat je vanaf je werkplek een fijn uitzicht hebt. Of dat nu wil zeggen dat je je bureau voor een raam moet zetten, een mooi schilderij moet ophangen, of aan de slag moet met foto’s op een prikbord, laten we aan jou over. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Leave a Comment