Op zoek naar een comfortabele en stijlvolle vloer voor je badkamer? Waarom kies je dan niet voor PVC? In dit artikel bespreken we waarom een PVC vloer perfect is voor jouw badkamer. Denk aan de waterbestendigheid, het gemakkelijke onderhoud en meer. En het mooie is dat je eenvoudig PVC vloeren bij onlinevloerenspecialist.nl kunt bestellen. Lees verder en kom erachter waarom steeds meer mensen kiezen voor deze praktische vloer.

Comfort en stijl

Een PVC vloer is perfect voor je badkamer, omdat het waterbestendig is. Het voelt ook lekker warm aan voor je voeten, vooral in de winter of op dagen dat het koud is. Je kunt kiezen uit moderne dessins zoals betonlook, houtlook en tegellook, zodat het goed past bij jouw badkamer en jouw stijl. Daarnaast zijn er oneindig veel variaties in kleuren en tinten. Je zult dus zeker iets vinden dat je aandacht trekt.

Geschikt voor vochtige ruimtes

PVC is heel geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Omdat het waterbestendig is, zal de vloer niet gaan uitzetten of kromtrekken als het nat wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waterschade. Een PVC vloer kan goed tegen spetters en vocht in de badkamer.

Eenvoudig te onderhouden

houten-pvc-vloer-badkamer

Een PVC vloer is makkelijk schoon te houden, wat handig is in de badkamer. Gewoon regelmatig afnemen met een vochtige doek is genoeg om vuil en bacteriën weg te halen. Omdat PVC glad is en waterafstotend, heb je geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Dit bespaart tijd en moeite bij het schoonmaken van je badkamervloer.

Egale ondergrond vereist

Bij het leggen van een PVC vloer is het belangrijk dat de ondergrond helemaal glad is. Als de ondergrond niet glad is, kunnen oneffenheden te zien zijn en het leggen moeilijk maken. Om een mooie strakke vloer te krijgen, is het dus slim om de ondergrond goed glad te maken voordat je de PVC vloer legt.

Verlijmde PVC-vloer of klik-PVC

witte-badkamer

Er zijn twee soorten PVC vloeren die je in de badkamer kunt gebruiken: verlijmde PVC-vloeren en klik-PVC vloeren. Bij verlijmde PVC-vloeren worden de planken of tegels vastgelijmd aan de ondergrond, waardoor je een egale en strakke vloer krijgt. Klik-PVC daarentegen heeft een handig kliksysteem, waardoor je de vloer zwevend kunt leggen. Beide opties zijn goed voor de badkamer, maar een verlijmde vloer is vaak beter omdat die beter tegen water kan en langer meegaat.

Combineer met vloerverwarming

Een PVC vloer werkt heel goed samen met vloerverwarming. Omdat PVC warmte goed doorlaat, kun je genieten van een lekker warme vloer in je badkamer. Vloerverwarming verspreidt de warmte gelijkmatig in de ruimte, waardoor je badkamer comfortabel en knus aanvoelt. Wat wil je nog meer?

Leave a Comment